Преминаването от зимно към лятно часово време се отразява неблагоприятно

...
 Преминаването от зимно към лятно часово време се отразява неблагоприятно
Коментари Харесай

Смяната на времето влияе зле на съня, сърцето и кожата

 Преминаването от зимно към лятно часово време се отразява неподходящо върху съня, сърцето и даже върху кожата, написа в. " Дейли експрес ", базирайки се на интернационалните проучвания, представена от Дарик Нюз.

Смяната на времето, придружена от загубата на един час сън, може да аргументи кожни проблеми, изяснява Кандис Браун от лондонска клиника по пластична хирургия.

" Всяко разстройване в циркадния темп, колкото и да е нищожно, въздейства върху човешкото здраве и в частност върху кожата. Кожните кафези също имат вътрешен биологичен часовник и промяната на времето " разстройва " способността им да се подмладяват и обновяват ", споделя Браун.
За да предпазим кожата си от раздразнения и прибързано стареене, специалистката поучава да използваме ексфолиращи и овлажняващи средства, да ограничим използването на кофеин и да се храним малко по-рано от нормалното.

Думите й удостоверява и дерматоложката доктор Ема Уеджуърт: " Без подозрение промяната на времето оказва въздействие върху кожата. Тя е извънредно динамичен орган, който реагира на измененията в заобикалящата среда ".

Смяната на времето се отразява и върху съня. Загубата на един час отмора през нощта води до недоспиване и възприятие на отмалялост. За да компенсират тази липса, специалистите предлагат на хората да вземат парещ душ преди лягане, да медитират и да спят голи. Валерианът също оказва помощ за разпределяне на мозъка и тялото, припомнят експертите.

Сърцето също страда от прекосяването от зимно към лятно часово време. Изследване на учени от университета на Алабама, Съединени американски щати, демонстрира, че в деня след промяната на времето рискът от инфаркт се усилва с 10 %. 

В неделя против понеделник хората нормално си набират с 40 минути по-малко сън, което подлага тялото на сериозен стрес и може да увеличи риска и от инсулт. Според изследване на експерти от университета на Турку, Финландия, заплахата от мозъчен удар е с осем % по-висока след промяна на времето, а за хората над 65 години - с над 20 %.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР